Spring naar content

Supersnel van je ongedierte af

Overal in Nederland

Particulier en zakelijk

Problemen met ongedierte in huis, dat wil je niet. Je meubels en het andere interieur kan beschadigd raken en het is geen fijn gevoel omringd te worden door onwelkome beestjes in je huis. Het beste is om maatregelen te treffen, zodat je ongedierte weet te voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan bestrijden. Je bespaart jezelf problemen en ook natuurlijk de kosten voor ongediertebestrijding. Ongedierte voorkomen doe je met deze 5 tips.

Houd je huis schoon

Als je je huis goed schoon houdt, weet je het meeste ongedierte uit huis te houden. Donkere, stoffige hoekjes zijn ideale plekken voor ongedierte om zich te nestelen zoals muizen. Ongedierte voorkomen doe je dus door deze omstandigheden niet te creëren in huis. Donkere hoekjes in bijvoorbeeld je tuinhuis zijn ook vatbaar voor wespennesten.

Werk direct je vieze afwas weg

Heb je gebruikte kopjes en borden op het aanrecht staan? Zet dit dan meteen in de vaatwasser of was het zo snel mogelijk af. Zodra ongedierte in de gaten heeft dat er ergens voedsel te vinden is, heb je ze in no-time in huis.

Zorg dat je meubels geen ruimtes tussen de voet en de muur hebben

Dit soort nissen zijn de perfecte schuilruimtes voor muizen. Daarnaast worden deze ruimtes vaak erg vochtig waardoor er allerlei andere ongein kan ontstaan zoals schimmels. Veel kasten, met name ook van de Ikea, hebben een speciale inkeping zodat de kast goed tegen een muur met plint kan staan. Zorg dat de overblijvende ruimte tussen plint en kast goed afgedicht wordt.

Laat je afval niet rondslingeren

Ongedierte voorkomen doe je door je afval in vuilniszakken te stoppen en deze goed af te sluiten. Zet het niet zomaar buiten neer, maar doe het in afgesloten bakken. Op deze manier kan ongedierte er niet zomaar bij en hebben ze geen voedsel voorhanden.

Maak naden en kieren naar buiten dicht

Ongedierte komt via de kleinste openingen je huis binnen. Wil je ongedierte voorkomen, dan dien je deze naden en kieren zoveel mogelijk te dichten. Verder kun je horren voor ramen en deuren plaatsen om toch je huis een beetje te ventileren.

Wat als ongedierte voorkomen al te laat is?

Heb je last van ongedierte in huis? Dan zit er maar één ding op: zo snel mogelijk ongedierte laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. Een professional helpt je ook om in de toekomst ongedierte te voorkomen. Die specialist is trouwens altijd in de buurt, ook in Amsterdam. Heb jij een professional nodig om ongedierte te bestrijden in Amsterdam? Neem dan vooral even contact op.