Spring naar content

Supersnel van je ongedierte af

Overal in Nederland

Particulier en zakelijk

Het dichtstoppen van een wespennest heeft geen zin. Wanneer je de uitvliegopening dichtstopt, zullen de wespen net zo lang zoeken totdat ze andere opening gevonden hebben. Door het dichtstoppen kunnen er ook andere problemen ontstaan.

Doordat ze een andere opening zoeken kunnen ze binnen komen. Een wespennest kan 5000 wespen bevatten of zelfs nog meer. Wanneer je veel wespen ziet onder dakpannen, bij gaatjes in de muur, ventilatieopening van een spouwmuur kun je ervan uitgaan dat er een wespennest aanwezig is. Daar moet je een oplossing voor zoeken.

Bestrijdingstechnicus pakt overlast van wespen aan

Laat een specialist langskomen die voor het uitroeien van het hinderlijke wespennest kan zorgen. Ga niet zelf aan de slag. Laat een insectenbestrijder zijn werk doen. Zij weten door het gebruik van minimale middelen het maximale te bereiken voor het bestrijden van het ongedierte. Zij spuiten vaak een contactgif in de opening van het nest.

Slimme bestrijding van wespen met contactgif

De werksters van het nest nemen dat gif aan hun pootjes mee het nest in. De koningin en de larven komen ook in aanraking met het gif en zullen daardoor ook doodgaan. Vervolgens laat de bestrijdingstechnicus het wespennest zitten, om ook de wespen te bestrijden die niet in de buurt van het nest waren en om te voorkomen dat wespen opnieuw op die plek een wespennest maken. Dit is een effectieve manier om een wespennest te bestrijden.

Wanneer vliegen wespen uit?
Wespen in Nederland vliegen uit in de maand juni. Ze gaan dan op zoek naar nieuwe locaties om wespennesten te maken.