Spring naar content

Supersnel van je ongedierte af

Overal in Nederland

Particulier en zakelijk

Heeft u last van houtworm?

Houtworm bestrijden

Heb je last van houtwormen? De houtworm is eigenlijk geen worm, maar het is een verzamelnaam van meerdere soorten keverlarven. Het gaat in Nederland meestal om de keverlarven van de gewone houtwormkever ‘Anobium punctatum (De geer).’ Als je last hebt van houtwormen, dan heb je dus last van de larve van de houtwormkever die zich een weg door hout vreet, waardoor grote en gevaarlijke schade aan een bouwstructuur of object kan ontstaan. Beperk de schade aan objecten en bouwstructuren. Kies voor een ongediertebestrijder die je garantie geeft op de bestrijding van de houtworm. Doe gratis een offerteaanvraag.

houtworm bestrijden

Vraag gratis offertes aan bij ongediertebestrijders in de regio.

Soorten houtworm en boktor

Andere kevers die zorgen voor houtworm zijn: de grote houtwormkever ‘het doodskloppertje,’ de spinthoutkever en de boktor of ‘bonte knaagkever.’ Om de bestrijding van houtworm in panden, meubels en andere houten objecten op de juiste manier aan te pakken, is het van belang dat de soort kever eerst wordt vastgesteld.

Schade door houtworm in huis

Wanneer de houtworm larven uitvliegen veranderen ze in houtwormkevers. De kleine gaatjes van twee millimeter die je in het hout ziet, dat zijn de uitvliegopeningen. Als je goed kijkt dan zie je ook het korrelige boormeel van de houtworm. Beperk de schade aan objecten en bouwstructuren. Houtwormbestrijdingsmiddelen zijn zeer giftig en vormen een risico voor je gezondheid en voor de omgeving. Ook is het mogelijk dat de chemicaliën objecten in de omgeving beschadigen. Kies voor een ongediertebestrijder die je garantie geeft op de bestrijding van de houtworm. Doe gratis een offerteaanvraag.

Huisboktor bestrijden zelf doen

Het zelf bestrijden van houtworm, huisboktor of bonte knaagkever is niet aan te raden. Veel boktorren zijn ‘drooghoutboorders’ kevers waarvan de larven droog hout aanvreten. Drooghoutboorders doen in woningen, bedrijfspanden, meubilair, interieurs, houten gereedschap, houten speeltoestellen en kunstobjecten veel schade. Vaak moet houtwerk worden vervangen. Naast de drooghoutboorders, zijn er ook de 'nathoutboorders.' Deze boktorren doen weinig schade aan houtwerk.

Houtwormbestrijdingsmiddelen zijn zeer giftig en vormen een risico voor je gezondheid en voor de omgeving. Kies voor een ongediertebestrijder die je garantie geeft op de bestrijding van de huisboktor. Bel vrijblijvend de ongediertespecialist op 088-1881210

Bestrijden van de gewone houtwormkever

Voorkom dat muren, meubels en andere objecten in de omgeving worden beschadigd door chemische stoffen en laat het bestrijden van de gewone houtwormkever over aan een gecertificeerd ongediertebestrijdingsbedrijf. Aangepast hout moet met een speciale spuit voor grote oppervlakten worden bespoten met grote druppel onder zachte druk, of worden bestreken met chemische bestrijdingsmiddelen.

Door houtworm aangetaste objecten en structuren moet je laten behandelen door deskundige ongediertebestrijders. Zij bieden garantie. Boorgaten moeten worden vrijgemaakt en zo moet houtworm worden verwijderd waar dat mogelijk is. Hiermee verklein je het risico op schade aan de omgeving en je krijgt de garantie dat de bestrijding zal werken. Doe gratis een offerteaanvraag.

ongedierte bestrijder

Waarom ons?

24/7 Service

Snel in actie

Transparante prijzen

Beste resultaten

Snel van je ongedierte af

Wil u het snel van uw ongedierte af

Houtworm bestrijden door invriezen

Kleine houten objecten kunnen door zware bevriezing worden ontdaan van houtworm. Met een particuliere vrieskist is het meestal niet mogelijk om de kern van het hout koud genoeg te krijgen: minimaal -20 graden Celsius koud. Een houtstructuur in een woning of bedrijfspand invriezen is geen optie.

Wat doet een houtwormbestrijder?

De specialist moet voor het behandelen van bouwstructuren en grote objecten eerst de boorgangen schoonmaken, zodat de boorgangen bloot komen te liggen. Daarna worden ze ingespoten met een bestrijdingsmiddel dat past bij het soort houtworm dat de besmetting veroorzaakt. Soms wordt aangetast hout geïnjecteerd met houtworm bestrijdingsmiddel dat onder druk in de balken wordt gebracht om houtwormsoorten die diep in het hout leven goed te bestrijden.

Houtwormen, boktorren of knaagkevers bestrijden

Verklein het risico op schade aan panden, houten objecten, meubels en de omgeving van de besmetting door schade aan houtwerk en het gebruik van chemicaliën. Het is mogelijk houtwerk te laten impregneren tegen houtworm. Een herbesmetting kan zo worden voorkomen. Een ongediertebestrijder zorgt voor effectieve en duurzame houtwormbestrijding in huis, bedrijfspanden, meubels en houten objecten. Met garantie op de bestrijding van de houtworm. Kies een houtwormbestrijder in de regio. Doe gratis een offerteaanvraag.

ongediertebestrijder
Een specialist bij u in de buurt24/7 bereikbaar

Wij zijn open

Bel ons direct