Spring naar content

Supersnel van je ongedierte af

Overal in Nederland

Particulier en zakelijk

We zijn een service die zich richt op het efficiƫnt, betaalbaar en betrouwbaar organiseren van lokale ongediertebestrijding. En als je regelmatig schrijft over plaagdieren in de negatieve zin, dan is het ook weleens leuk om iets leuks te vertellen over de dieren waar we mee te maken hebben.

dikke rat in putdeksel snel gered

Dikke rat in putdeksel niet gedood door ongediertebestrijder, maar voorzichtig gered door hulpdiensten.

Duitse hulpdiensten rukken uit voor te dikke rat

In de gemeente Bensheim, in het zuiden van Duitsland, stuitte de hulpdiensten op een wel heel bijzondere situatie. De hulpverleners die dieren beschermen in Duitsland maken geen onderscheid tussen de verschillende soorten dieren die zij helpen. Toen een jonge dame een melding maakte van een rat die vastzat in het gat van een putdeksel, kwamen zij gewoon opdagen om de rat een vriendelijk handje te helpen.

Te dikke rat vast in putdeksel

Ratten kunnen gemeen bijten. Voorzichtig helpt de hulpverlener de rat uit de deksel van de put.

Obesitas bij ratten

De moderne maatschappij, het overschot aan eten dat wij weggooien en alle afval die wij produceren veroorzaken gezondheidsproblemen bij dieren. Dit levert vreemde situaties op: beren in vuilnisbakken, tandenflossende bavianen en te dikke ratten. Het is dus niet alleen belangrijk voor de preventie van plaagdierenoverlast dat je zorgt dat etensresten veilig worden opgeborgen. Of deze vrouwtjesrat te dik is, of eenvoudigweg zwanger, dat laten we maar even in het midden. Feit is dat dit niet zo'n handige actie was van mevrouw Rat. Gelukkig kan deze rat weer verder gaan, op zoek naar nieuw voedsel. Hopelijk maakt ze dit keer gezondere keuzes en blijft ze weg bij woningen en bedrijven.

hulpverlener bedankt voor hulp aan rat

Toch een leuk moment van je dag, om bedankt te worden met een mooie tekening.

Waarom is de bestrijding van ongedierte nodig?

Dat ongediertebestrijding nodig is, dat komt natuurlijk door de overlast die grote groepen plaagdieren kunnen veroorzaken, de schade die zij doen en de risico's die zij vormen voor onze gezondheid. Wij zijn een groot voorstander van een verantwoorde ongediertebestrijding en ongediertepreventie op basis van maatwerk en met een minimale impact op het milieu en het lijden van de dieren. Een deskundige bestrijdingstechnicus doet daarom zijn of haar best om de dieren waar hij of zij mee te maken krijgt goed te begrijpen. Alleen zo kan er een effectieve en verantwoorde aanpak op locatie plaatsvinden.